Skip to main content

Poruka koordinatora

Psihologija

Dragi studenti,

 

Psihologija je izvanredno glavno usmjerenje koje će vam pomoći razumjeti ponašanje i mentalne procese samih sebe, ali i drugih ljudi.

 

Program Psihologija (PSY) na IUS-u pruža studentima teoretske i praktične temelje potrebne da bi se izgradio jedan psiholog, ali i stručnjaci u oblasti psihologije.

 

Predmeti na programu Psihologije pokrivaju veliki raspon tema, koje u malim grupama podučavaju posvećeni i vrijedni profesori. 

Program Coordinator

van. prof. dr.
Orkun Aydın

Student stiču naučne navike kroz predmete kao što su statistika, metode istraživanja i eksperimentalna psihologija, te praktične vještine kroz primjenu i iskustva u struci. Ova primijenjena iskustva nude studentima temeljne vještine iz psihološke procjene, terapije i posredovanja u okviru međunarodnog i multikulturalnog konteksta.   

 

Studenti na ovom studijskom programu imaju jedinstvenu priliku učestvovati u i provoditi istraživanja upotrebom najnovije tehnologije kao što je virtualni laboratorij i savjetovališta sa ogledalima. Mnogi studenti lično rade na istraživanjima sa akademskim osobljem. Mnogi također prezentuju svoja istraživanja na velikim istraživačkim skupovima. Pored toga, mnogi studenti su koautori na radovima koji se objavljeni u vodećim akademskim časopisima.       

Uspješan završetak programa daje studentima mogućnost da nastave postdiplomski studij iz psiholoških nauka ili pronađu zaposlenje u profesionalnom okruženju kao što su marketing, ljudski resursi, socijalni rad i  mentalno zdravlje.  

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o našem program, slobodno me kontaktirajte. Radujemo se radu s vama. Pridužite nam se u “snivanju velikih snova”.

 

vanredni profesor dr. Orkun Aydın

Program koordinator za studijski program Psihologija

Psihologija

Događaji

Fakultet umjetnosti i društvenih nauka

Psihologija

“Dobar život je proces, a ne stanje postojanja. To je pravac, a ne odredište.” - Carl Rogers

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt