Skip to main content

SPS i ELIT programi realizirali edukacijsko putovanje

U četvrtak, 31. maja 2016. godine, programi Društvene i političke nauke i Engleski jezik i književnost organizovali su i realizirali edukacijsko putovanje u Mostar, Blagaj i Stolac. Svrha putovanja odnosila se na upoznavanje studenata s umjetničkim, historijskim i kulturnim i književnim dimenzijama Bosne i Hercegovine. Studenti ova dva programa imali su priliku učiti izvan učionice, družiti se s prijateljima, ali i razvijati svoje timske i liderske sposobnosti. Naravno, realizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez pomoći Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. 

Putovanje se sastojalo od posjeta nekoliko destinacija, a prva od njih je bio Stari most u Mostaru. Doc. dr. Admir Mulaosmanović, koordinator programa Društvene i političke nauke, iskoristio je priliku da kaže najbitnije informacije o historiji Mosta, njegovoj arhitektonskoj konstrukciji i restauraciji. Dr. Mulaosmanović naglasio je da je Mostar uvijek bio bošnjački i intelektualni centar. Druga destinacija bio je Blagaj, a nakon toga i Stolac.

31st of May SPS and ELIT students will always remember as they used an opportunity to ‘walk and to experience’ history. Sharing his experience of the trip after arrival to Sarajevo, one of the students stated: “It is always good to hear and remind ourselves of the rich history, this beautiful country carries with itself. This trip provided us with wonderful educational experience.” 

Studenti navedena dva programa zauvijek će pamtiti ovaj dan. Dok je pričao o svom iskustvu, jedan od učesnika ovog projekta kazao je: "Uvijek je dobro čuti i podsjetiti se o bogatoj historiji koju ova zemlja nosi sa sobom. Ovo putovanje pružilo nam je sjajno edukacijsko iskustvo."

Share

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt